Regelmatig krijgen Kernvisiecoaches feedback van ouders van cliënten. En dat is fijn, want mede dankzij de ervaringen die worden opgedaan tijdens het coachen van de kinderen en de reacties van de ouders kunnen we er voor zorgen dat de Kernvisie methode nog effectiever wordt.

Afgelopen week ontving ik een mailtje van ouders van cliëntje, dat nu een aantal keren is gecoacht middels de Kernvisie methode.

“We hebben het eerste rapport van O. van dit jaar ontvangen. Na een onverwacht moeilijke start is hij na heel hard werken tot een mooi resultaat gekomen. Dat wilden we je toch even laten weten.

Spelling was vorig jaar begin en midden groep 5 een V; nu midden groep 5 een III. De dictees in de klas gaan heel goed. De cito iets minder … omdat O. zo graag wilde dat het goed zou gaan, ging hij toch weer nadenken. Jammer, maar een goede leer voor de volgende keer.
Zijn leestempo was op de grens II/III en dit jaar … boven de grafiek! AVI niveau (hoogste kaart die de basisschool kan afnemen in 8 jaar) was klaar binnen de tijd dus kan niet beter.
Zijn woordenschat was grens I/II; en ligt nu zo ver boven de grafiek dat de stip eigenlijk niet meer in het kaartje paste.
Begrijpend lezen was IV; en ligt nu op de grens van een hoge I tot bijna boven de grafiek.
DMT was Hoog I; is nu hetzelfde tot bijna boven de grafiek.
Rekenen en wiskunde was op de grens IV/V; en is nu II.
De laatste drie toetsen van de zaakvakken waren een 10, een 10 en een 9!

Al met al zijn we heel blij met de situatie nu. Hij werkt er nog hard voor, maar de resultaten zijn beter en hij is niet meer zo moe. Hij zit lekker in zijn vel en gaat met plezier naar school.

We waren van plan nu langs te komen voor begrijpend lezen en klokkijken maar dat is niet meer nodig. We willen wel over een paar maandjes komen voor topografietips en in groep 6 komen we nog voor werkwoordvervoegingen, breuken, etc. Dus je bent nog niet van ons af!

Groetjes N. en O.”

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.


Klik op de voorbeeldknop om jouw bijdrage te controleren op fouten, daarna kan je de code uit de afbeelding (deze verschijnt automatisch) invoeren en op de verzendknop klikken.