Wim Bouman speelt trompet van bladmuziek

Wetenschap |

Noten leren lezen

Zo door de jaren heen krijg ik regelmatig vragen over het aanleren van notenschrift. Voordat ik hier specifiek op in ga wil ik je meenemen naar een wetenschappelijk onderzoek rondom het aanleren van notenschrift.

Schoolsysteem |

Waarom de tafel van 14?

Op veel scholen worden de naast de tafels van 1 t/m 10 ook de tafels van 11 tot en met 15 aangeboden. Ze zijn behoorlijk lastig om aan te leren, maar welk nut dien je er eigenlijk mee?

Jeugdzorg |

Wet passend onderwijs en de Jeugdwet

Ook ik moet regelmatig mijn kennis vergroten. Zo heb ik onlangs een cursus gevolgd die ging over de onderwerpen Wet passend onderwijs en de Jeugdwet. Kernvisie methode zit in het grijze gebied tussen deze twee onderwerpen.

Uit de praktijk |

De Kernvisie methode ook voor studenten?!

Twee jaar geleden vroeg ik aan mijn teamleider of ik de opleiding tot Kernvisiecoach mocht doen. Toen ik haar de website met uitleg liet zien, keek ze me een beetje verbaasd aan: “Maar Jozefien… je werkt toch niet op een basisschool?” En dat klopt. Mijn doelgroep is een stukje ouder. Ik geef les aan hbo-studenten van de opleiding Communicatie. Graag vertel ik jullie over mijn ervaringen met deze prachtige doelgroep.

« VORIGE