Uit de praktijk |

Waardevolle vaardigheden die kinderen leren door ... gamen

Ken je dat? De frustratie wanneer je kind voor de zoveelste keer niet achter z’n (spel)computer vandaan te … is? Het is begrijpelijk dat je zorgen maakt over de tijd die je kind spendeert aan gamen. Maar weet je dat gamen niet alleen maar tijdverdrijf is? Het biedt kinderen ook de kans om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun carrière kunnen gebruiken. Ik heb een paar van die vaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Een close-up van een voetbal in het gras voor het net van het doel

Schoolsysteem |

Ajax en het ontwikkelingsperspectiefplan

Als jongen van 15/16 jaar ging ik met mijn oudere broer regelmatig naar het Ajax-stadion De Meer in Amsterdam. Wij deden dat ‘op de duim’. Oftewel liftend. Met onze Ajax-dassen om werden we meestal binnen een minuut meengenomen. Vanuit Naarden ongeveer 20 minuten rijden.

Een smartphone toont de pagina 'Introducing ChatGPT'

Uit de praktijk | Schoolsysteem

ChatGPT

Opnieuw staat het onderwijs voor een uitdaging door de opkomst van slimme manieren om toetsen en examens te doorstaan. Vroeger begonnen we met spiekbriefjes, gevolgd door wetenschappelijke rekenmachines waarin we stiekem informatie bewaarden. Daarna kwamen smartphones en slimme horloges waarmee je het hele internet tot je beschikking had.

« VORIGE