Onze afspraken om kinderen met Kernvisie methode te helpen maken wij de hele dag door. Dit kan niet anders want wij moeten een praktijk kunnen voeren. Dat betekent dat dit ook vaak onder schooltijd gebeurt. Kan dat of mag dat wel?

Meestal geeft school daar even vrij voor. Tenslotte zijn we bezig om de leerresultaten omhoog te krijgen. De afspraken vinden om de drie weken plaats, dus een leerling mist niet elke week dezelfde les. De huisarts, tandarts en de orthodontist maken naar hartenlust afspraken en daar moet school vrij voor geven (maar daar leren ze niets ;-)).

Bovendien is het best wel leuk om onder schooltijd even geen school te hebben, dat vonden wij vroeger toch ook?

Na schooltijd moet een kind kunnen spelen! Het heeft tenslotte al de hele dag op school gezeten en nu ontspanning nodig.

Liever coachen we ook niet op school. Het is belangrijk om even uit de schoolsituatie te gaan om zo het belang van de coaching te onderstrepen. Niet even uit de les en daarna weer terug en over tot de orde van de dag.

Wij zeggen ook altijd dat we geen schooltje aan het spelen zijn, maar dat we je helpen om het leren makkelijker te maken. Weer een reden om het coachen los te koppelen van school.

Foto: Montserat Production

 

  • secureadmin

    Marianne van de Kamp

    Wij hebben moeten leren om dit niet te accepteren; best lastig! Want initieel gingen wij mee in deze redenatie en maakten allerlei afspraken tijdens schooltijd. Onze zoon kwam dan niet meer in het ritme van de schooldag en had daar vervolgens de hele dag last van. Wij maken geen enkele afspraak meer onder schooltijden; behalve wanneer hij naar het ziekenhuis moest. Ortho, fysio, ergo, tandarts – dan maar een of twee weken later maar echt nooit meer onder schooltijd!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.


Klik op de voorbeeldknop om jouw bijdrage te controleren op fouten, daarna kan je de code uit de afbeelding (deze verschijnt automatisch) invoeren en op de verzendknop klikken.