Wist u dat wij mensen worden geboren met uitsluitend een activiteit in onze rechterhersenhelft? Hierin zitten alle zaken, die wij nodig hebben om te kunnen overleven (lichaamsbesturing, emotie, creativiteit, ruimtelijk inzicht, ritme, kleur herkenning etc.).
In een proces tot ons tiende jaar wordt de linkerhersenhelft erbij betrokken. Hierin zit grofweg onze ratio (herkenning van tekens als cijfers, letters, woorden, volgorde, analyses, etc.). Mensen met een rechtsgeoriënteerde leerstijl hebben een voorkeur om te denken met de rechterhersenhelft.

Veel informatie die kinderen op school krijgen, wordt zo aangeboden, dat deze via de linkerhersenhelft opgenomen moet worden. Dit is niet de sterke kant van het kind met een rechtsgeoriënteerde leerstijl.
Daarnaast wordt deze informatie vaak herhaald, om de kinderen te laten automatiseren. Maar het is nog steeds niet de sterke kant van het kind met een rechtsgeoriënteerde leerstijl.

Een kind of volwassene met een rechtsgeoriënteerde leerstijl moet altijd een omweg maken om de informatie te begrijpen. Dit vraagt veel van een kind (en ook van een volwassene). Het kost niet alleen extra energie, de kans is groot dat er fouten gemaakt worden.

De Kernvisie methode zorgt ervoor dat de informatie wel via de rechterhersenhelft binnen komt. Door een plaatje te maken van bijvoorbeeld een woordbeeld, kan de informatie opgeslagen en gereproduceerd worden. Iemand met een rechtsgeoriënteerde leerstijl kan dus wel degelijk automatiseren!

Als een kind met een rechtsgeoriënteerde leerstijl de informatie op de juiste manier krijgt aangeboden en deze bewust opslaat, kan het net zo goed leren en automatiseren als ieder ander. Het kan toegepast worden bij het lezen, maar ook bij het leren van tafels, rekenen, topografie en andere zaken.

Een eenvoudige aanpassing. Waarom niet?

 

  • secureadmin

    Jurjen van der helden

    Kwalijke onzin en aantoonbare quatsch. Hopelijk wordt niet door veel goedgelovige en goedbedoelende docenten serieus wordt genomen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.


Klik op de voorbeeldknop om jouw bijdrage te controleren op fouten, daarna kan je de code uit de afbeelding (deze verschijnt automatisch) invoeren en op de verzendknop klikken.