Irene Westeneng

Irene Westeneng

Mijn naam is Irene Westeneng. Ik ben school- en kindercoach, intern begeleider op een basisschool, spreker, auteur en ontwikkelaar van ‘Pakkend Passend Onderwijs’. Ik ga voor pakkend en passend onderwijs, wat behapbaar en goed is voor kinderen én leerkrachten. Juist de combinatie van het begeleiden van kinderen en leerkrachten, met al zijn diversiteit, zorgt dat ik voortdurend hoor, zie, voel en ervaar wat wel en niet het onderwijs aan kinderen verbetert. ‘Behouden wat goed is, veranderen wat moet.’ en ‘Kijken is meer dan zien, horen is meer dan luisteren.’ zijn hierin onder andere mijn motto’s.

Samen met Wim Bouman heb ik Leerkrachtig Onderwijs ontwikkelt om de Kernvisie methode preventief in te kunnen zetten op basisscholen, zodat kinderen met een meer visuele en gevoelsmatige leerstijl preventief profiteren van de technieken en het gedachtengoed van de Kernvisie methode zodat hun leerkrachten en deze kinderen pro-actief (weer) gebruik maken van hun talenten en leerstijlen.

In mijn boek en op mijn website ‘Pakkend Passend Onderwijs’ beschrijf ik hoe ik samen met kinderen en leerkrachten kan zorgen voor pakkend en passend onderwijs. Daarbij gebruik ik mijn jarenlange eigen ervaringen van onderwijzen en begeleiden en in de praktijk en wetenschappelijk effectief gebleken methodieken.

In mijn weblogs geef ik je een kijkje in mijn gedachtegoed. Niet om te zeggen wat goed of fout is, niet om te oordelen of de vinger te wijzen. Ik wil je prikkelen en inspireren. Ik wil je uitdagen om de volgende vragen te stellen. ‘Doe ik wat goed is voor het onderwijs aan dit kind? Wat moet ik behouden? Wat moet ik veranderen zodat onderwijs aan kinderen nog beter wordt?’ Je doet namelijk als leerkracht al zeer veel goed. Durf jij te zien wat er te zien is? Durf jij je oor te luister te leggen en echt te horen waar het om gaat? Jij doet er namelijk toe, jij maakt het verschil; voor het kind, voor zijn vandaag én zijn morgen.