Tijdens een coaching kwam de klassenindeling voor volgend jaar aan de orde. Moeder vertelde, dat het broertje van mijn cliëntje, die in groep 8 komt, in een klas terecht gaat komen van 38 kinderen. Alle ouders ongerust, maar door de geruststellende woorden van de schooldirecteur werd het protest in de kiem gesmoord.

Men ging de klas wel splitsen, zodat de helft instructie krijgt en de andere helft werkt. De oorzaak was, dat de huidige groep 6 van deze school een onderpresterende klas is en daarom meer aandacht nodig heeft.

Een onderpresterende klas? Volgens mij bestaat het niet, dat een hele klas onderpresteert. Dat moet een onderpresterende leerkracht zijn geweest. Dat kan gebeuren, maar daar is dan een directeur voor om dat te signaleren. Een onderpresterende directeur. En een inspectie, die dat weer niet signaleert. Een onderpresterende inspectie.

En zo schuiven wij steeds weer alle verantwoordelijkheid af op de leerlingen. Tenslotte nemen zij niet op wat hen aangeboden wordt.

 

  • secureadmin

    Wim Bouman

    Deze week sprak ik met een betrokken ouder omtrent deze situatie. Deze ouder gaf aan dat het zeer goed loopt in deze klas, dat er discipline heerst en de kinderen goed tot hun recht komen.

    De schooldirecteur en de leerkrachten hebben de situatie goed ingeschat en aangepakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.


Klik op de voorbeeldknop om jouw bijdrage te controleren op fouten, daarna kan je de code uit de afbeelding (deze verschijnt automatisch) invoeren en op de verzendknop klikken.